Autos repareren

Auto onderdelen

Het is iets dat niet iedereen even goed kan, auto’s repareren. Het kan namelijk best ingewikkeld zijn omdat elke auto een net iets andere gebruiksaanwijzing heeft. Doordat ik super veel passie voor autos heb is dit voor mij geen probleem. Ik vind het namelijk leuk om bij te blijven leren over auto’s. De passie voor auto’s was er al toen ik heel klein was. Toen ik een jaar of 10 was kende ik alle automerken uit mijn hoofd. Daarnaast wist ik van veel auto’s op de weg ook nog het model op te noemen. Ik besloot hier dan ook iets mee te doen. Ik ben toen ik 16 was begonnen met werken in een autogarage. Ik heb daar zo’n vier jaar gewerkt en genoeg ervaring opgedaan. Na deze vier jaar besloot ik om voor mijzelf te beginnen. Eerst door reparaties aan deur te doen zodat ik kon sparen voor mijn eigen garage. Nadat ik vele auto onderdelen had gezien en mee had gewerkt had ik genoeg geld bij elkaar gespaard om te beginnen aan mijn eigen onderneming.

Slim auto onderdelen kopen

Toen ik het geld bij elkaar had gespaard begon het inkopen van auto onderdelen. Het lastige hiervan is dat de een duurder is dan de ander, maar er ook wel degelijk een kwaliteitsverschil zit. Ik wou ook alleen maar met originele auto-onderdelen werken en heb dan ook contact opgenomen met een aantal grote automerk bedrijven. Door goed te onderhandelen wist ik uiteindelijk super lage prijzen te behalen voor de auto onderdelen. Met deze lage prijzen kon ik de prijzen voor mijn klanten ook wat lager maken. Dit zorgde er dan ook voor dat ik vrijwel meteen enorm veel klanten had. Ik zat super vol en moest personeel in dienst nemen.

Auto onderdelen uit het hoofd leren

Toen ik jong personeel aan had genomen merkte ik al vrij snel dat ze nog niet zo veel van auto onderdelen af wisten. Ik heb dan ook en bestandje in elkaar gezet met de belangrijkste auto onderdelen. Deze auto onderdelen moesten ze binnen een week uit het hoofd kennen. Dit om ervoor te zorgen dat we zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Het is namelijk niet handig dat wanneer je vraagt of iemand een auto onderdeel uit de opslag wil halen, deze persoon niet weet wat het is. Gelukkig had ik personeel aangenomen die auto’s ook echt leuk vonden, dit zorgde ervoor dat het leren van de auto onderdelen geen enkel probleem voor hen was.

Meer informatie over auto onderdelen