De onderdelen van motorcrosskleding

Motorcrosskleding

Wat voor soorten motorcrosskleding heb je nodig bij motorcrossen? Wanneer je begint met motorcross heb je natuurlijk motorcrosskleding nodig. Maar wat is er allemaal te verkrijgen op de markt en waar is het voor?

Crosshelm

De belangrijkste aanschaf die je doet wanneer je motorcrosskleding gaat kopen, is de crosshelm. Deze incasseert de klap op je hoofd bij een valpartij en voorkomt vervelende blessures.

Crossbril

Een crossbril dient ter bescherming van je ogen. Het voorkomt dat er modder en stenen in je ogen terecht komen, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een optimaal zicht in alle omstandigheden.

Crosshandschoenen

Crosshandschoenen beschermen je handen tegen opspattende stenen en modder van de rijder voor je. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder knokkelbescherming. Crosshandschoenen beschermen je handen ook tegen schaafwonden bij een valpartij. En daarnaast zorgen ze voor een goede grip, zodat je handen niet van het stuur af glijden.

Bodyprotector

Een bodyprotector beschermt je borstkas, rug en schouders tegen opspattende stenen en de impact van een valpartij. Een bodyprotector is compact, waardoor de bewegingsvrijheid van de rijder niet gehinderd wordt.

Nekbeschermer

Een nekbeschermer behoort ook tot een van de belangrijkste onderdelen in je motorcrosskleding. Deze vangt de impact van een valpartij op, zodat de nek beschermd wordt en blessures worden voorkomen. Nekbeschermers worden van licht materiaal gemaakt en verhinderen de bewegingsvrijheid van de rijder niet.

Crossshirt

Een crossshirts is licht van gewicht en bieden optimale bewegingsvrijheid. De shirts zijn van materialen gemaakt die ervoor zorgen dat ze in warme omstandigheden kunnen ventileren, waardoor jij als rijder in de meest extreme omstandigheden koel blijft. Je kan het crossshirt zowel onder als boven je bodyprotector dragen.

Crossbroek

Een crossbroek beschermt je benen bij een valpartij en kan blessures voorkomen. Ook beschermd een crossbroek je benen tegen de hitte van de uitlaat

Crosslaarzen

Crosslaarzen beschermen je voeten, enkels en kuiten tegen impact en voorkomen blessures. Daarnaast zorgen ze ook voor stabiliteit in bochten of wanneer het noodzakelijk is om je voeten op de grond te zetten om een val te voorkomen

Knie-, scheenbeen- en elleboogbeschermers

Ook knie-, scheenbeen- en elleboogbeschermers zijn onmisbaar als onderdeel van je motorcrosskleding. Zij beschermen je knieƫn, scheenbenen en ellebogen tegen het letsel dat je kan oplopen bij een valpartij. Deze zijn dusdanig ontworpen dat het de bewegingsvrijheid van de rijder niet hindert.

Niergordel

Een niergordel dient als bescherming voor je nieren. Maar wat nog belangrijker is, het beschermd je lendenwervels en ruggengraat. Omdat je bij motorcross veel klappen moet incasseren wordt het aangeraden om een niergordel toe te voegen bij de rest van je motorcrosskleding.