Rijles IJsselstein van mijn vader

Rijles IJsselsteinIk droomde er al jaren van om zelf op de openbare weg auto te mogen rijden. Ik vertelde dit dan ook erg vaak thuis. Mijn vader is iemand met een hele nuchtere blik op de wereld en maakte een super toffe afspraak met me. Het was een afspraak die ik nooit zou vergeten. We hadden namelijk afgesproken dat ik een half jaar voordat ik rijles zou nemen, rijles zou krijgen van mijn vader. Ik kon dan ook niet wachten totdat het zo ver was. Ik telde de dagen letterlijk af. Toen het zo ver was liep ik naar mijn pa toe. Hij was het ook niet vergeten en had de zaterdag voor mij vrij gehouden. We zijn die zaterdag naar een enorme parkeerplaats gegaan en daar gaf hij mij wat standaard informatie over de auto. Naast dat hij mij die informatie gaf mocht ik met de poké schakelen. Mijn vader vertelde me dat ik hierdoor beter zou onthouden bij welke snelheid ik naar welke versnelling moest schakelen. Hier bleek die later gelijk in te hebben.

De volgende rijlessen

Na onze eerste gezellige rijles planden we de volgende in. We zouden de eerst volgende woensdag weer samen gaan rijden. Deze woensdag verliep het anders dan mijn eerste rijles. Dit keer zat ik namelijk achter het stuur en mocht ik rijden op een grote parkeerplaats. Dit was dan ook super spannend, maar wel heel leuk. Hierna bleven we lessen inplannen en ging ik steeds beter rijden. Na flink wat lessen gehad te hebben van mijn pa, kon mijn echte rijles bij een officiële rijschool beginnen. Ik ben samen met mijn vader naar een goede rijschool wezen zoeken en we kwamen uiteindelijk uit bij een professionele lokale rijschool. We planden hier een afspraak in en besloten hierna dat ik bij deze rijschool rijles zou gaan volgen.

De rijles van een rijschool

We hadden de rijinstructeur van te voren op de hoogte gebracht van mijn rijlessen met mijn vader. Hij vroeg mij dan ook om te laten zien wat ik kon. De rijinstructeur stond echt versteld van wat hij zag en vertelde mij dat ik niet veel lessen ging nodig hebben. Dit bleek dan ook het geval te zijn want na zo’n tien weken mocht ik afrijden. Ik vond dit wel super spannend, maar had er ook wel erg veel vertrouwen in. Het examen ging dan ook echt super goed en ik slaagde in één keer. Mijn vader was dan ook super trots op mij.