Tweedehands scooter

Natuurlijk kun je ook prima een tweedehands scooter kopen. Het is wel verstandig om als je de scooter elke dag gebruikt, een tweedehands scooter van een bekend merk te kopen. Die blijken toch vaak meer betrouwbaar. Heb je de scooter om er zo nu en dan eens op te rijden, dan kun je elk merk tweedehands scooter aanschaffen.

Tweedehands scooterKies bij voorkeur voor een scooter van een A-merk

Ook bij de tweedehands scooter zijn de A-merken wat duurder, maar in de regel gaan ze ook minder snel stuk en doe je er dus aanzienlijk langer mee. Ook als je plannen hebt een scooter te leasen, kies dan bij voorkeur een scooter van een A-merk. Het prijsverschil in de leaseprijs is dermate klein en bij de A-merken kun je vaak ook nog eens accessoires bij leasen. Je wilt dus een tweedehands scooter kopen, houd dan wel rekening met de wielmaat. Rijden op een te kleine of een te grote tweewieler is voor de kortere stukjes niet problematisch, voor dagelijks gebruik kan dat het wel zijn.

Denk goed om de wielmaat, die is belangrijker dan je denkt

Ben je kleiner van postuur, dan is een scooter met wielen van 10 inch vaak toereikend. De gemiddelde bestuurder kan het met een 12 of 14 inch doen. Lange mensen nemen bij voorkeur een model met 16 inch wielen. Let bij een tweedehands scooter kopen ook op het verschil tussen een brom- of een snorscooter. Een snorscooter kan 25 uur per uur halen, de bromscooter 45 kilometer per uur. Bij een bromscooter ben je verplicht een helm te dragen, bij de snorscooter hoeft dit niet. Ben je erg gehecht aan een net kapsel, kies dan voor een snorscooter als je plannen hebt een tweedehands scooter te kopen.

Wil je benzine of elektrisch?

Bij de keuze voor een tweedehands scooter kopen is er ook nog die tussen benzine en elektrisch. Voor de langere afstand is de scooter op benzine het meest interessant. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine, maar op een volledig gevulde accu rijd je echter niet meer 80 kilometer. Vervolgens moet je de scooter opladen en dat kost je toch al snel zes uur tijd. Voor de kortere ritjes is een elektrische scooter wel weer aantrekkelijk. Bovendien heeft een e-scooter amper onderhoud nodig. Ook een tweedehands scooter verzeker je verplicht en vergeet vooral niet een goed lot aan te schaffen.